Mot stan!

Ovven är på och snart bär det av mot stan! Hur ni än firar Valborg hoppas jag att det blir awesome!

God morgon!

Förlåt för den dåliga uppdateringen, det har varit lite mycket att göra dessa dagar och lite senare händer det massor! Jag ska delta med min studentförening KEBAB i början till en 1a maj tradition här i Karlstad! Det kommer bli så kul, först parad på stan sedan sånger på stora torget och sist party med grillning på gubbholmen

Men först iväg till skolan och titta till mina celler. Slänger upp ett litet inlägg om vad jag haft för mig de två senaste dagarna förutom att plugga ~-^

Just nu..

.. påväg in till stan för att handla lite inför helgen ^-^ Gick jättebra i labbet idag! Kändes som om jag hade det mesta under kontroll, ska kolla igenom mina anteckningar när jag kommer hem så jag vet helt säkert att jag inte gjort något litet småfel.

De japanska körsbärsträden utanför universitetet har börjat blomma, det finns hopp för våren!

Just nu..

.. är mitt liv jätteroligt jag vet, kanske inte för er men för mig är det roligt ^-^ Sitter och läser artiklar i kemipentryt och ska försöka skriva lite i min uppsatts.

Dagens

Här har ni dagens outfit ^-^ Hörs senare, är påväg till universitetet för lite labbande.

Mys

Såhär avslutar jag denna dag ^-^ En liten invigning av lyckan jag köpte på Indiska för en tid sen, så mysigt och vackert det blev!

Inlägget ovan är från tidigare idag, mobilappen ville inte riktigt fungera som den skulle. God natt på er!

Eftermiddags skrivande

Sitter och skriver lite på mitt x-jobb i ett helt öde kemipentry. Kanske inte det roligaste för alla men just nu är det helt perfekt för mig. Innan jag började med skrivandet idag så fick jag lära mig hur man splittar celler, bra att veta så jag kan odla ut dom rätt sen. Nu blir det lite mer skrivande sen hemgång!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3081385/images/2012/pic_199653900.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3081385/images/2012/pic_199653900.jpg" class="image">

Just nu..

.. lite hemmaspa efter en mysig middag! Middagen var jättegod och efterrätten likaså, hela kvällen var ett bra avslut på helgen ^-^

Fotbad + en bra film är himmelskt

Söndagsmiddag!

Nu är pluggandet klart för idag och jag sticker iväg på söndagsmiddag hemma hos Björn och Camilla ^-^

Med vind i håret!

Beger jag mig till skolan för lite fix med celler. Jag vet det är söndag och man borde vara ledig men cellerna kan inte vänta.

På eftermiddagen!

Idag på eftermiddagen gjorde jag en preparering på några av mina celler för första gången helt själv O.O Lite läskigt var det men bra gick det iallafall så imorgon vid samma för att räkna cellerna. Om jag har tur kan jag även preparera några andra celler med. På morgonen ska vi även kolla gruppens gemensamma celler som börjar bli klara att användas snart.

Det har varit en lång dag idag och trots att jag labbat större delen av dagen fick jag lite skrivande gjort med ^-^ God natt på er!

Just nu..

.. har vi redovisning av vår synopsis. Snart är det min tur, hoppas det går bra. Annars får man väldigt bra tips av att lyssna på de andra deltagarnas kritik.

Fixat med celler

Idag har jag varit i skolan och laborerat med min handledare, vi ahr bytt medium till våra celler och adderat nytt med olika tillsattser i som gör att cellerna mognar ut till det vi vill att de ska bli. Jag var även på Hot Spot idag och skummade runt, fick massa pennor od men fortfarande allt för lite företag för oss som jobbar inom vården men intressant var det iaf!

Jag trode jag var på bättringsvägen men nu har jag lock för vänstra örat och en väldigt obehaglig känsla. Jag kan även meddela att jag inte kunde göra några tillsattser till mina celler utan det får jag göra imorgon och på fredag, tror även jag har en presentation om mitt område på torsdag. Ska bli kul att se hur det går ^-^

Nu blir det skriva lite, hoppas ni har en bra eftermiddag!

Examensarbetet hittills

Ja nu när jag förhoppningsvis är på bättringsvägen kan jag ta och berätta lite om vad vi har gjort hittills. Vi har och håller fortfarande på att preparera en typ av celler från immunförsvaret så att de blir av den typ vi vill att de ska bli ^-^ Sen så klommer jag någon dag senare i veckan att börja preparera mina gena cell linjer.

Under förra veckan så körde vi ett test försök så jag skulle veta hur man mgår tillväga osv och så skulle jag sammanställa all data från det försöket och reflektera lite över resultatet. Vilket jag gjort och har ev förslag på ändringar som man skulle kunna göra vid försöket efter det i veckan.

Det jag tänkte göra idag är att skriva på inledningen och så förbereda inför för laborerandet imorgon. Det jag har haft svårt för just nu är att det känns lite tafatt och inte direkt planerat arbete. Jag vet att vi ska arbeta självständigt osv men det hade varit lite roligare och vet ex hur många försök/vecka som är möjligt och går att genomför eller lite mer info så man kan förbereda sig lite. Jag har inget emot att arbeta självständigt men det hade varit roligt med lite fler direktiv än vad jag fått hittills.

Att jag tycker och känner såhär kan ha med att göra att jag varit hemma och varit sjuk och inte kunnat varit med när dom andra haft labbtillfällen men men det kommer nog bli bättre. Känner mig bara lite lost och som om jag frågar min handledare en massa duma saker.

Aja ny blir det lite skrivande!

Förkylnings dagens

Här har ni en outfit bild, sorry för den risiga uppsynen är fortfarande sjuk som ni förstår.

Just nu..

.. medans alla andra glada stolta ovvebärare beger sig till Örebro för Tjällossningen sitter jag fortfarande hemma och är sjuk och skriver på min synopsis som ska vara inne idag. Tur man har sån bra sambo som vet vad man behöver bär man är sjuk.

Sjuk..

Har blivit sjuk, mådde jätte dåligt idag. Slutade vid två när jag hade räknat klart mins celler. Lite tråkigt för ville hjälpa till med de andra cellerna som vi håller på att preparera fram.

Gick hem och sov fram tills för en timma sen och känner mig inte direkt bättre. Tar och vilar idag och ser hur jag mår imorgon, mår jag såhär dåligt imorgon blir det till att stanna hemma.

Just nu..

.. sitter jag och skriver lite på min synopsis som ska lämnas in på fredag. Försöker även bli frisk från den förkylning jag fått :(

Påsken spenderades i Skåne med massa mys med sambons familj så är lite därför jag inte uppdaterat så mycket. Jag har bara njutit av den lilla lediga tid jag fått ^-^

Berättar senare eller imorgon om hur det gått de första dagarna i labbet.

Just nu..

.. är jag en väldigt trevlig gäst tycker jag att jag är när jag sitter i vardagsrummet och pluggar, men måste man så måste man.

Pluggar på tåget

Ja man får ta den tid som finns ibland. Vi är snart framme i Göteborg där vi byter tåg och åker vidare mot Malmö ^-^

Just nu..

.. tidig morgonpromenad o.o trött är jag. Så tidigt måste man gå upp för att tvätta om man inte bokar tid några dagar tidigare, 7-10 var enda tiden som passade idag.

Åker mot Skåne vid 1 för att fira påsken där ^-^

Dagen efter starten

Som sagt dagen efter att examensarbetet började har jag:
  • varit i skolan och skrivit i ett formulär för ansökan om passerkort (kommer behöva detta så jag kommer in i skolan och ut när det är stängt)
  • skrivit ut två referensartiklar till en av de artiklarna min handledare gav mig
  • läst igenom alla artiklarna som min handledare gav mig igår
  • skrivit ner intressanta aspekter och avsnitt ur artiklarna i min bok
  • laddat ner försättsbladet till min uppsats och även fiksat till rubriker, innehållsförteckning mm

Nu tiden innan kvällsmaten är klar tänkte jag leta reda på lite fakta om hur man odlar vissa av de cancerceller som jag behöver för experimenten jag ska börja med efter påsk. Jag kan inte berätta alltför mycket om projektet då detta ev kommer att ingå i vissa handledares arbeten, hoppas ni förstår.

Hoppas ni har haft en bra dag, det har iallafall jag!

It has begun..!

Kom hem vid 5 från uni efter en hel dag med info om examensarbetet. Först en allmän föreläsning på förmiddagen sedan en info träff med handledaren på eftermiddagen. Av handledaren fick vi en massa information i form av vetenskapliga artiklar men även direktioner om vad vi behöver ta reda på inför själva labbandet och skrivandet.

Så nu efter uni har jag suttit och läst samt antecknat lite info jag tyckt vore relevant ur artiklarna. Har inte hunnit läsa alla men det hinner jag med tills på onsdag ^-^

Dagens

Här är en bild på min outfit idag, kanske en aning optimistisk. Solen skiner men varm är det dock inte :( Information om examensarbetet idag, berättar mer senare.

Hoodien är köpt på Stadium, det vita långa linet på cubus, det svarta linnet på Bikbok ^-^


Just nu..

.. beger jag mig ut på en promenad i detta vår (vinterväder?) snöar gör det iaf.

RSS 2.0