Matbloggstoppen!

Om ni nu inte har missat det så har jag nu gott med i matbloggstoppen så alla mina recept kommer ni nu även att hitta på hittarecept.se, spännande ^-^
 
 
 
Brukar ni använda hittarecept.se som inspiration eller receptkälla?

Snickersrutor/jordnötsrutor

Det jag provade att göra förut idag var snickersrutor/jordnötsrutor, dessa kan man variera på lite olika sätt och det var inte alls svårt.
 
Ingredienser:
1 burk jordnötssmör
2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 liter rice crisp
2 200g ljus blockchoklad
 
1. Ha ner jordnötssmör, sirap, socker, vaniljsocker och kokos i en bunke och rör om.
2. Blanda i rice crispen och platta ut i en långpanna.

 
3. Smält chokladen i vattenbad och bred ut jämnt över "massan" i långpannan
4. Låt svalna och skär sedan i lagom stora rutor   
 
 
 
En djup ungsplåt kanske inte var det bästa alternativet då den blev lite väl stor men det fungerade ju det också. Sedan tyckte jag det var lite svårt att skära i dem efter att de svalnat då de ofta ville spricka men för att vara min första gång så är jag nöjd!
 
 
TIPS
Man kan om man vill byta ut crispen mot t.ex vanliga flingor, allbrands eller liknande för att exprimentera med hur mycket krispighet man vill ha.
 
Detta recept hittade jag på baka.se
Lycka till med era försök ^-^

Just nu..

.. fixas det lite godsaker igen ^-^

Sommarmuffins/sommarkaka

Den kakan jag bakade häromdagen är samma recept som jag anvämnder till mina sommarmuffins, väldigt enkel att göra om man inte riktigt har tid att göra muffins av smeten.
 
Smeten jag använder är denvanligaste nämligen basrecept för muffins.
 
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75g margarin eller smör
1 dl mjölk
 
½ l färska jordgubbar
100g vit choklad
 
 
1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Dela jordgubbarna i 4 delar och hack den vita chockladen i lagom små bitar (är dom för stora så sjunker de till botten i formarna.
3. Vispa ägg och socker pösigt
4. Smält smöret i en kastrull och häll sedan i mjölken i kastrullen
5. Ha i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunken med ägg och socker.
6. Känn på smör + mjölk om det är fingervarmt, om fingervarmt häll i och blanda med resten av ingredienserna.
 
För sommarkaka
Smöra och strö en sockerkaksform med ströbröd. 
Häll sedan i smeten i formen och addera lagom mängd vit choklad och lagom mängd jordgubbar.
Grädda i mitten av ugnen i 40-55 min
 
TIPS:
Tänk på att jordgubbarna sjunkern något i smeten så försök att inte ha så stora bitar, setsamma gäller chokladen.
Ha inte jordgubbarna för tätt i smeten, det gör inget om de är lite glesare så blir smaken bättre och kakan blir inte så vattnig. (Min blev lite för vattnig så kommer nog ha lite mindre jordgubbar och choklad nästa omgång)
 
 
För sommarmuffins
Ställ i muffinsformar i en muffinsplåt för 12 st muffins.
Häll sedan i smeten i formarna nästan ända upp till kanten
Lägg i 4 st jordgubbar och ca 1-1½ tsk hackad vit choklad
 
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min
 
TIPS:
Jag använder en muffinsplåt och vanliga formar (bullformar) då dessa inte är helt stabila går det inte att ha samma mängd smet i dem om man kör utan plåten.
Om du inte har någon muffinsplåt så kör med att du fyller formarna till hälften med smet så svämmar de inte över när du gräddar den.
 
 
Lycka till!
 

Just nu..

.. bakas det sommar sockerkaka ^-^

Just nu..

.. lite aw med några vänner :)

RSS 2.0