Tips: gott till chockladmousse

Chockladmousse i sig är jättegott men ibland vill man åt det lilla extra och jag tänkte ge några enkla förslag som piffar upp chockladmoussen lite eller ger den det där lilla extra.
 
Smaksättare:
- hallon
- apelsin
- kaffe
- jordnötssmör
 
Smaksättare är något man kan blanda i moussen för att ge den smak av något annat.
 
Topping:
- hackade nötter
- smulade kex
- strössel
- riven chocklad
- frukt och bär
 
Jag har ingen bild där jag använder strössel på chokladmousse så tog den på muffinsen som inspirationsbild. Din fantasi och smak sätter gränserna, hoppas detta ger dig någon hjälp på vägen med lite inspiration. Vad brukar du ha till din chockladmousse?
 
 

Chockladmousse (för ca 8 personer)

I fredags hade jag med mig lite chockladmousse till jobbet eftersom det är tradition att om man har fyllt år så tar man med sig något bakat eller liknande för att fira. Så jag bestämde mig för att göra lite chokladmousse.
 
Ingredienser:
Mörk blockchoklad 300g
4-5dl vispgrädde
1 ägg
 
1. Börja med att smälta chockladen över vattenbad
2. Vispa upp grädden tills den är fluffig
3. Vispa upp ägget luftigt och vispa sedan ner det i grädden
4. När chockladen smält tag av den från vattenbadet och låt den svalna något
5. Häll i den smälta chockladen i grädden och vispa tills moussen fått en jämn färg, låt stelna 1,5h i kylen
 
 
Jag hade även ca 1 dl hallon i min men det gör man som man vill. Hoppas er mousse blir en succe!

Motgångar

De senaste två veckorna har varit full av oväntade motgångar eller rättare sagt anpassningar till nya saker under vissa för mig nya situationer. Jag har lärt mig en massa nya saker om mig själv, vad jag behöver tänka på och utveckla hos mig själv.

På jobbet har det varit mer att göra än vanligt, vilket jag är väldigt glad över. Detta har även inneburit en del stress och rörighet vilket stundtals kunde vara svårt att hantera. Mitt i detta lite småröriga kom jag fram till en del om mig själv, saker jag måste bli bättre på att hantera, saker att ha i åtanke och förbättra när liknande situationer uppstår.

Alla har vi olika motgångar/ prövningar här i livet, vissa har svårt att hantera stress andra har svårt att förstå olika människors utgångspunk här i livet. Men det är väll det livet handlar om? Att tampas med motgångar och bli en bättre människa efteråt? Eller iallafall ha lärt sig något nytt om sig själv eller någon annan.

Nu när jag åker buss så mycket som jag gör brukar jag ta mig någon minut och reflektera över saker typ om hur det har gott på jobbet, vad jag kunde gjort bättre/ ändra på. Mitt tips till er ta någon minut och granska er själva, era handlingar under dagen och fundera på om det var något ni kunde hantera bättre eller göra på ett annat sätt.

Just nu..

.. har jag en liten nostalgitripp med Kristina. Det finns vissa likheter från när vi gick på högstadiet.

Vit chokladmousse

Igår gjorde jag en vit chokladmousse till våran lilla filmkväll så tänkte dela med mig av receptet, den går snabbt och göra och det är inte svårt eller komplicerat.
 
Ingredienser:
2 dl vispgrädde
1 ägg
100 g vit blockchoklad
 
1. Smält den vita blockchokladen i en skål eller bunke över vattenbad
2. Vispa grädden med en elvisp fluffigt, vispa sedan upp ägget och häll ner det i grädden
3. När den vita chokladen smält tag av bunken från vattenbadet och låt chokladen svalna lite innan du vispar ihop den med grädden och ägget
4. Häll upp i serveringsskålar och ställ in i kylskåpet i ca 1 - 1,5 h
 
 
Moussen är god att äta som den är men man kan ha olika toppings på den om man vill, jag använde kiwi. Några exempel är blåbär, jordgubbar och passionsfrukt. Det går även bra med annan riven chocklad och kasnke någon typ av kex, din fantasi sätter gränserna. Om man vill ha vanlig eller mörk chokladmousse så väljer man bara en annan blockchoklad och vill man ha en mer chokladigare smak ökar man bara mängden choklad man har i.
 
Receptet har jag tagit ifrån recepten.se men har gjort en del förändringar så att den passar min smak bättre.

Kärringkväll

Är nu hemma efter den spontana kärringkvällen på Bishops med lite trevliga damer, hur trevligt som hellst men kännde att den gamla tanten ville försöka gå och lägga sig lite tidigare. Detta måste definitivt upprepas och uppskattades mycket. Nöjd och tillfreds sitter jag nu med en mysig kopp te och njuter av livet. Hur har ni haft det ikväll?
 
 
 
Den sista bilden är från loftgången till min lägenhet, hur dimmigt och läskigt var det inte ute när jag tog mig hem?

Just nu..

.. är vi kärringar på Bishops för lite social tid :)

Filippa K muggar!

Idag köpte jag äntligen två till Filippa K muggar, är hur glad som hellst. Jag verkligen gillar dessa muggar enormt mycket och hur snygga är dom inte?
 
 
 
Jag vill ha fler av dessa så att jag iallafall har 6st, dom har rea på dem nu på royaldesign.se. Hm, undrar vilket mönster jag ska välja?
 
Nej upp och jobba tidigt imorgon så god natt på er!

Dumplings

Jora mina dumplings jag försökte göra igår blev väll sådär enligt mig men sällskapet uppskattade dom vilket var bra :) Dom var rätt pyssliga att göra men inte jättesvåra, dock tror jag att jag ska ändra lite i receptet tills nästa gång jag gör dem.
 
 
Dom smakade inte riktigt som när jag var i Kina men helt ok ändå, är bara glad att jag hittade ett recept så jag fick prova göra dom. Nästa gång tror jag att jag ska prova göra sånna man steker, funderar på att ha en Kinesisk afton här hemma med tjejerna så kanske vore något att ha med?

Just nu..

.. lagas det dumplings

Nyårsfirande

Som sagt så firade vi in det nya året på Frödingshöjd, där folket åt en storslagen middag gjord av Malin. Efter middagen körde vi igång med lite lekar, det är man aldrig för gammal för :)
 
 
Hur roligt som hellst hade vi och ju längre kvällen gick ju mer skrattade vi.
 
 
Mot tolvslaget mötte vi upp festen ifrån grannhuset för att skuta lite raketer från en grusplan utanför och önska varandra gott nytt år.
 
Nej nu vill ja ha frukost, hur firade ni nyår?

Födelsedagsmiddag på Blå

Nyårskvällen inleddes med att äta födelsedagsmiddag på Blå här i Karlstad, dom hade nyårssuppe så man kunde inte riktgit välja vad man ville äta. Det behövdes inte riktigt heller, maten var helt ok, kanske inte direkt något speciellt men klagar inte. Just förrätten och desserten är jag nöjd med det var bara varmrätten jag inte direkt tyckte var något speciellt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag dog lite när vi fick efterrätten, himmelsk! Och så att vi fick en sån kaffepress var vabr lite charmigt, någon som vet var man kan få tag i sånna?
 
Kvällen bar sedan iväg för att fira in det nya året på Frödingshöjd med en massa roliga människor
RSS 2.0