Mys <3

Äntligen kan jag strosa runt i min egen onepice! Den satt kanske lite tajt men tog den stoleken som skulle vara för min längd :/ Tycker längdbaserade stolekar är lite trist då de inte alltid stämmer. Nu blir det till att ta ett avkopplande bad efter en lång dag med mycket jobb och så lite gymmande på det.
 
 
Suddig bild jag vet men orkar inte ta en ny just nu.

Annanas och cocos muffins med vit choklad topping

Fick en ide för någon dag sen om att det skulle vara gott att ha annanas och cocos som saktillsatser till enkla vanliga vaniljmuffins. Sagt och gjort. Det blev ett helt lyckat resultat men tror dock att istället för små annanasbitar som jag hade så kanske de borde vara lite större. Man lär sig alltid något nytt ^-^
 
 
Vad tycker ni om för muffins?
 

Sparkdräckt

Äntligen tog jag tag i det här med soarkdräckter och klickade hem en aldeles egen, fick bli en från ziperall, en gooseberry. Så längtar tills den blir leverarad så jag har något att mysa omkring i!
 
 
Den kanske kommer bli något stor men det gör inget, mer mys till mig. Nej nu blir det till att vila foten lite framför tvn.
 

Bland stukade fötter och sjukhuspersonal

Efter mitt lyckade försök med brädan blev det en liten promenad bort till ortopeden och röntgen, inget brutet men en kraftig stukning där mycket ligament sakdats. Glad för att inget var brutet är jag iaf¨måste bara öva på att sitta still och vila efter jobbet så kommer allt bli bra snart. Det gör redan mindre ont än i går, vilket är skönt. Jobbade idag trots lite haltande osv.
 
 
Inte den skarpaste bilden direkt men såhär ser jag ut när jag jobbar.Hoppas ni haft en bra måndag!

Inredninstips

Igår när vi jag och mamma var på stan så gick vi in i inredningsbutiken Entré. Dom hade så mycket fint! Jag ville köpa halva butiken men jag nöjde mig med ett gäng muffinsformar i mysiga pastellfärger. Det fanns även en lite annorlunda stol och så ett fat jag fastnade för.
 
 
Förutom muffinsformarna hittade jag en jättefin tesil som jag köpte, den är från Indiska. Nej nu ska jag ta och halta in till vardagsrummet och kolla på lite tv med mamma. Hoppas ni har haft en lite mer händelserik söndag.

Musik tips!

Alla har vi hört låten Somebody that I used to know av Gotye, jag älaskar låten! En polare tipsade mig om en cover som en grupp som heter Pentatonix har gjort. När jag lyssnade på den så dog jag lite, dom är sjukt duktiga och dom sjunger låten acapella. Jag får rysningar när jag lyssnar på den.
 
http://youtu.be/hOKuAigsrec

Klantig

Klantig är nog något jag alltid kommer att vara och det jag gjorde igår kan nog räknas till top 10 av de klantigaste. Jag provade min bräda och stukade foten rejält bara efter några meter, så nu går jag runt och är handikappad. Så nu ska jag bara lära mig att sitta still och vila så mycket som möjligt så att foten blir bra. Nu har jag iaf tid till att göra klart alla ändringar till c-uppsatsen och läsa böcker.
 
 
Nej nu blir det till att skriva och fixa det som fixas skall!

En säck som väska?

Här är en bra bild där man kan se väskan jag köpte, eller ja jag köpte två i olika färg. Jag kunde inte bestämma mig för vilken jag ville ha så det blev båda.
 
 
På bilden ser ni även hur jag såg ut idag och så hur en av tröjorna jag köpte tidigare i veckan ser ut. Nu blir det till att försöka fixa lite med min c-uppsats sen kanske åka och hämta ut min bräda som har kommit.

På stand med mamma

Jag har nyss kommit hem från en tripp upp på stand med mamma och hennes sambo. Riktigt trevligt var det! Vi gick först omkring på järntorget så dom fick se hur det ser ut där vid slottet efter att dom renoverat och så tog vi lite kort med deras kamera. Vi såg säkert ut som värsta turisterna i våran egen hemstad men roligt och trevligt hade vi.
 
Vi gick runt i diverse affärer och kollade på kläder och inredning, jag gillade verkligen vissa av sakerna ine på Entré. Dom hade sjukt snygga inredningssaker, jag fastnade speciellt för ett fat och en hängande mysig stol. Jag råkade hamna inne på New Yorker igen och kom ut med två väskor, mamma hittade även hon lite kläder. Visar hur de ser ut i ett senare inlägg.
 
Vackra stad <3
 
 
 
 
 
 
 
 

American Pie maraton

Fredagsmyset igår hemma hos Linda och Joel bestod av American Pie filmerna 1-4 och så lite vietnamesisk mat, en form av vårrullar som är jättegoda! Efter de två första filmerna och massor av mat blev det efterrätt: jordgubbar med vanilj eller rabarberkessela. Aldrig ätit det förut så blev överraskad av hur gått det var.
 
 
Det är så synd att vi inte kan umgås oftare när jag bor i Karlstad, kvällar som denna får vi definitivt göra om! Det var hur kul som hellst.
 
Nu blir det upp på stan med mamma, hörs senare och hoppas ni har en trevlig lördag!

Efter jobbet

Gick jag stan en stund och köpte en present till lilla mamma som tack för att jag får bo hos dem när jag jobbar. Hon blev jätteglad ^-^ Sen blev det som sagt lite kläder till mig också, som vanligt. Nu blir det att bege sig till fredagsmys hemma hos Joel och Linda, film och mat.
 
 

Just nu..

.. är jag på gymmet! Blir lite armar och överkropp samt kondition.

Dagens

Jag vet, ingen jättebra bild men här har ni dagens outfit: mörka byxor med dragkedja i sidan och så en av tröjorna jag köpte igår.

Pastell och randigt

Här kommer lite bilder på de tröjor jag köpte i eftermiddags, den blå randiga och den svarta köpte jag på Lindex. Jag brukar aldrig handla kläder där men när jag väl var där inne blev jag possitivt överraskad. Det fanns en del nytt och spännande!
 
De andra plaggen är från New Yorker som jag aldrig tidigare varit inne i, jag blev helt kär i butiken och villa köpa nästan allt. De öppnade här i örebro för kanske 2 år sen och jag har velat gått in och kollat men det har aldrig blivit av förrens idag. Det lär nog bli fler besök in dit.
 
 
Den grö-röd randiga tröjan och den blå randiga är nog de köp jag blev mest nöjda med. Den svarta är lite lik den ljudblå i designen.
 
 
Nej nu blir det till att sova upp tidigt för att jobba imorgon igen!

Eftermiddags shopping

Jag skulle egentligen direkt hem från jobbet och börja med att fixa lite utav ändringarna som behövs göras på min c-uppsats men slutade med att jag strosade runt på stan och shoppade. Kanske inte det smartaste men hittade riktigt fina kläder för nästan ingenting. Helt galet vad mycket rea dom har överallt. Visar upp allt senare. Nu måste jag fixa med c-uppsatsen, uppdatera mitt CV och så fixa lite mat.
 

Klassiker

I samband med att mitt intresse för gamla bibliotek började även mitt intresse av klassiker inom bokvärden öka. Jag har alltid gillat klassiker som Shakespear och Jane Austen har skrivit,några av deras verk är bland mina favoriter. Så för ett tag sedan så beställde jag en hel box med 6 böcker skrivna av Jane Austen på engelska. De titlar som är med i boxen är Persuasion, Mansfield Park, Northanger Abbey, Emma, Sens and Sensibility och så klart Pride and Prejudice. Priset var helt ok och lyckan över att det fanns i en box var enormt stor, då slapp jag köpa dem var för sig.
 
Ett tips till er som är intresserade av klassiker är att dessa böcker är inte direkt dyra just nu, kolla bara runt på lite olika sidor som säljer böcker och jämför priserna. Och om du vill testa någon klassiker så kan du köpa en bok eller två nu när priset är så lågt eller också gå till biblioteket.
 
 
Jag vill börja läsa dem redan nu, ligga på en filt i skuggan av ett träd i någon vacker trädgård eller park och bara svepas in i böckernas värld. Vilken typ av böcker tycker ni om?
 
Nu ska jag iväg till Linda och gå ut på en promenad med henne och hunden Sam!

Ny behörighet

Idag på jobbet fick jag ny behörighet, nämligen för plasma viskositet! Det känns så skönt att få nya behörigheter till nya analyser osv känns som  om man växer lite som person. Tänk att bara för några veckor sedan kunda jag ingenting alls nästan om koagulations analyser och om hur maskinerna fungerar. Nu kan jag gör en hel del saker i sömnen nästan när det kommer till PK, APTT osv och så har jag lärt mig en massa om hur man arbetar på jourlab. Jag har även fått behörighet till en del maskiner där och svarar i telefonen för att savara på diverse frågor och ta emot efterbeställningar.
 
Var tvungen att ta kort på hur mitt skåp på jobbet såg ut för någon dag sen, jag har blivit väldigt fäst vid ljusblåa/turkosa färger de senaste veckorna och man kan säga att det syns. Väskan var den jag köpte häromdagen. Kan återkomma med fler bilder på det senare. Nu tänkte jag väll fixa lite mat och så försöka fixa med några ändringar på min c-uppsats, det är inte mycket som behöver göras men det tar ändå emot.
 

Bräda

Jag beställde tidigare idag äntligen en bräda! Fick bli denna nedan, det är en av de som en polare tipsade mig om. Den var inte alltför dyr heller men inte billig direkt, tycker man borde göra det som en investering annars kommer man kanske inte använda den så ofta. Jag beställde den från junkyard iaf, bra sida att kika in på om man är intresserad av att skaffa en bräda eller lite nice kläder med för den delen!
 
 
Snart kan jag glida runt på min helt egena bräda. Jag längtar redan, vill ja den nu på en gång!ommer bli så roligt att glida runt på när man är påväg hem från jobbet och eftermiddagssolen gassar. Har ni någon bräda?
 
 

Bibliotek

Jag får sån inspiration av gamla bibiliotek, hur fint är det inte? Det lite gammeldags robusta möblerna, det lite dunkla ljuset och så alla böcker. Någon gång i mitt liv vill jag ha ett bibliotek, kanske inte riktigt så stort men i en lite mindre skalla. Ett rum där man kan dra sig tillbaka och bara koppla av, njuta av tillvaron och vara sig själv.
 
 
Hur fint och mysigt är det inte? Jag vill bara krypa upp i en skön fotölj med en av mina favoritböcker och sugas in i bokens värld. Stämmningen verkar nästan lite mystisk och kuslig men jag gillar det! Och om man inte gillar det gamla stuket på bibliotek hittade jag en del bilder på lite modernare varianter som är helt magiska de med!
 
 
Hur fint är det inte!? Det jag gillar mest med den här stilen är kontrasterna mellan det mörka och det ljusa, de har lyckats få in ljus i biblioteket men samtidigt finns den där dunkla klassiska aspekten kvar. Jag vill ha!

Den långa frånvaron

Förlåt för den långa frånvaron hörrni, det har som sagt hänt en massa personligt jobbiga saker så jag har bara försökt fokusera på att jobba och ta hand om det sista av mitt skolarbete så jag kan ansöka om examen ^-^

Jag hoppas att det fungerar att ladda upp bilder igen nu, jag har som sagt haft lite problem med det >.<
RSS 2.0