Choklad och jordnötstårta
Här kommer receptet till tårtan jag gjorde förra veckan. Jag är så stålt över mig själv att den blev så pass bra för att vara min allra första tårta jag gjort från grunden. Hoppas ni lyckas bra med tårtan med!
Ingredienser
Chokladbotten Chokladsmörkräm
150g smör 200g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker 5 msk kakao
1/2 dl sirap 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3dl mjöl
4-5 msk kakao
1 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Jordnötsbotten Jordnötssmörkräm
150g smör 100g rumsvarmt smör
2 dl sirap 2 msk jordnötssmör
1 1/2 dl socker 1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 1/2 dl mjöl
3-4 msk jordnötssmör
1 1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Sockerkaksbottnarna
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smör i en kastrull och addera mjölken till smöret
Blanda samman alla ingredienser i en kastrull och smöra en rund sockerkaksform.
Grädda i mitten av ugnen.
175 C i 45 min för chokladbotten
175 C i 35 min för jordnötsbotten
Låt sedan svalna
Smörkräm
Vispa samman ingredienserna till varje smörkräm och ställ i kylen
När sockerkaksbottnarna svalnat så skär du chokladsockerkakan i två delar
Skär sedan av toppen på jordnötsbotten
Lägg den undre delen av chokladbotten på en tallrik och bred chokladsmörkräm på den.
Placera jordnötsbotten ovanpå chokladbottnen med smörkräm på
Smöra jordnötsbotten med jordnötssmörskrämen
Lägg på den sista chokladdelen och täck sedan hela tårtan med chokladsmörkräm
Dekorera med några salta jordnötter
Lycka till
Kommentarer
Trackback