Jordgubbsbullar

De här bullarna är perfekta om man inte gillar så sött fikabröd plus att det är väldigt sommriga då de innehåller hemmagjord jordgubbssylt eller köpt sådan om man inte orkar göra sin egen.
 
Jag använder alltid receptet som stå på mjölpåsen till degen. Den brukar bli bra och det blir ca 40 bullar av det.
 
Ingredienser till degen:
150g smör eller margarin
5 dl mjölk
1,5 dl socker
1 krm salt
1,4 l vetemjöl
Hyvlad mandel
 
Fyllning:
Jordgubbssylt
 
1. Smält smöret i en kastrull och addera mjölken
2. Smula ner gästen i en bunke
3. Känn om smöret + mjölken är finngervarm, häll sedan ner lite i bunken och lös upp gästen
4. Häll i rästen av spadet och saltet samt sockret.
5. Addera mjölet och arbeta till en smidig deg. Spara 1 dl av mjölet till utbakning
6. Låt gäsa 30 min och knåda sen degen lite och låt därefter degen gäsa ytterliggare 20 min.
7. Dela degen i två delar och kavla sedan ut en av bitarna till en lagom tjock rektangel.
8. Bred ut jordgubbssylten i ett tunt jämt lager och rulla sedan ihop till en rulle.
9. Skär rullen i ca 20 lagom tjocka delar och lägg varje del i en bullform och låt gäsa 15.Upprepa med nästa del.
10. Pensla varje bulle med uppvispat ägg och strö över hyvlad mandel
11. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 5-10 min
 
Jordgubbsbullar innan gräddning, blev tyvärr inga fler bilder på dem.
 
Tycker man inte om jordgubbssmaken eller tycker att det inte smakade så mycket kan man byta ut sylten till en sylt som smakar mer t.ex. hallonsyllt eller varför inte prova med blåbär? Fantasin sätter gränserna.
 
Lycka till med bullarna!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0