Förbjudna staden


Det vidsträckta kejserliga palatset kallas den förbjudna staden, detta var hem åt kejsatna under Ming- och Qing dynastierna. Palatset och det omkringliggande området tog 16 år att bygga och det började byggas 1400. Palatset stod helt klart 1422 då det var till förfogande under kejsar Yongles.

Staden har fått sitt namn ifrån att det var förbjudet för vanligt människor att beträda området, bara den kejserliga familjen hade tillträde. Enligt en myt så ska den förbjudna staden bestå av 9999 ½v rum då ett palats bestående av 1000o rum hade varit så storslaget att det endast kunde exictera i himlen. Så att bygga ett palats med 10000 rum hade varit en förolämpning mot himlen och den härskande dynastin skulle straffas om de byggt ett.



Huvudingången till palatset kallas Himmelska fridens port efter denna är det ytterliggare två portar innan man kommer till området med de olika palatsen.

När vi var där tyckte vi det var jättestort men mycket av utrymmet användes tyvärr inte till något så det blev lite långtråkigt att bara gå omkring där, vilket var synd




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0