Sista dagen på klinisk kemi avklarad


Så nu är det äntligen fredag och den sista dagen på klinisk kemi är avklarad, på måndag blir det immunologen ^-^ Ska bli roligt! De delar rum med klinisk kemi så flyttar inte på mig långt. Den vanligaste uppgiften jag utförde på klinisk kemi var att skriva provnr på proverna som kördes, detta gjordes för att man lättare skall hitta dem som det är något fel på. T.ex om man behöver späda ett prov eller om man måste köra om det för att något resultat fattas. Efter märkning kollar jag om det är någon specialbeställning på provet typ järn eller lipider mm, dessa prover ska köras i två speciella maskiner. De andra kan man stoppa i precis vilken maskin som hellst där det finns plats. Proverna ställs i rack innan de körs i maskinen. När proverna körts tar man ut dem från racket och ställer i ställ i nr ordning, ställen rymmer 100 prover.

 

Anas är just nu på immunologen så passade på att ta lite bilder på honom när han jobbar, han jobbar med en kille som jobbar på Ruijin Hospital för att få befodran. Han ska jobba 6 månader och han har varit där hälften av tiden nu ca.

Det enda som är lite tråkigt med att praktisera här är att alla kan inte engelska och vissa av de som kan vill inte prata. Vi frågar massa om vi får prova på att göra saker och vad testen går ut på osv, de svara så gått det går de första dagarna sen tröttnar de och säger inte mer än nödvändigt. Alla är dock inte så, jag jobbar med en 25-årig kille som är jättetrevlig och förklarar gärna saker osv.

Idag var en lugn dag utan stress så man kunde gå runt och prata lite med dom andra och fråga om saker och ting, detta är nästan omöjligt på måndagar då det är som mest prover.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0