Choklad och jordnötskakor
Choklad och jordnötskakor var vad jag bakade tidigare, de blev lyckade trots min otur.
Deg 1: chokladkakor
100g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Deg 2: jornötskakor
100g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
2 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Gör de olika degarna i olika bunkar, stegen är desamma i hur man blandar ihop dem
1. Vispa samman smör, socker och sirap (gärna med elvisp)
2. Blanda i resten
3. Dela upp smetarna i 4 delar/ smet och rullade ut i längder, para sedan ihop två längder av olika färg och rulla samman dessa så att de sitter ihop och plattade ut dem på plåten.
4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15min.
5. Skär kakorna i lagom stora bitar innan de svalnat.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback